Så var den över...

för denna gång. Julen. Tänk vad mycket tid och stressande man lägger på denna högtid - och vips så är den över! Samma sak varje år.

Det har i alla fall varit en väldigt bra julhelg, med trevligt sällskap, god mat, glada barn och Tomten som kom på besök (tack och lov!).

Eftersom vi åkte till mormor och morfar redan några dagar före själva Aftonen, så hanns det med både det ena och det andra.
Bland annat en tur tillsom var väldigt spännande. Och ännu mer spännande var Spårvägsmuseet som ligger i anslutning till Leksaksmuseet. Wille, pappa F och morfar spenderade åtskilliga timmar på dessa två museer under en dag, och hade med sig fina bildbevis på detta!


Wille åker "tunnelbana"


Wille agerar lokförare


Lång och fin tågbana


Wille tog risken...

Medans grabbarna var ute och roade sig, så fick Nora nöja sig med att springa runt i sin älskade gåstol och titta på mamma och mormor som fixade med julmaten.


Som synes gick det dock ingen nöd på henne. (Observera snusdosan som numera är en av favoritleksakerna - och ja, den är tom och renskrubbad)

Själva julaftonen var mycket trevlig, och den gick alldeles för fort. Vi hann med att träffa kusinerna en stund, och därefter var det redan dags att kolla på Kalle Anka. Det är lite komiskt det där. Vilka tycker att det är viktigt att titta på Kalle på julaftonen? Är det barnen? Näe.

Precis före Kalle skulle börja, så bankade det på dörren. Wille fick den "där minen" som barn får när dom misstänker att det är jultomten som kommer. Wille sprang ut i hallen, och visst var det tomten som kommit på besök!
Han hade tyvärr lite bråttom, så han frågade om det fanns några snälla barn i huset och efter Willes ivrigt nickande lämnade han av några klappar och sen var han tvungen att hasta vidare.


Tomten är misstänkt lik min morbror. Skumt.

Efter traditionell julmiddag var det äntligen dags att få öppna alla julklappar.
Förväntansfull Wille och mamma paketutdelare, som dagen till ära lagt sig till med finaste mongo-minen


Ett hett efterlängtat Star Wars lasersvärd - lyckan är gjord!

Efter hemkomst på juldagen var det dags att fira jul igen, redan på Annandagen. Denna gång hemma hos farmor och farfar, tillsammans med V & F.


Vi åker ingenstans utan Noras snusdosa nu för tiden...


Även stora killar är förväntansfulla när det vankas julklappar


Tomten kom och hälsade på även denna dag


Och vi åkte inte hem tomhänta den här gången heller - tänka sig!

Även denna "julafton" var en mycket trevlig dag tillsammans med kär familj!

Jag känner att en perfekt avslutning på denna lilla julrapport skulle kunna vara en illustration som visar hur glada vi är att vi har haft en sån mysig julhelg tillsammans med alla våra nära och kära.

Illustrationen får min käre make stå för - förlåt mig älskling, men jag kunde inte låta bli. Du är så söt på bilden.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0