Bra helg!

Har haft en jätteskön helg. En sån där helg som man verkligen känner sig nöjd med. Har både fått mycket gjort, och även hunnit med att slappa.
Wille har varit hos farmor och farfar från torsdag kväll fram tills idag på förmiddagen, så det har varit ganska tyst i huset. Det är bara Nora och Spotify som har låtit med hög volym till och från under några dagar.

Igår hade jag en riktig skapardag. Direkt efter frukosten deklarerade jag för Fredrik att jag tänkte ta fram symaskinen. Det betyder även (rakt översatt): "nu får du ta hand om Nora, för jag ska sy".

Fick äntligen färdigt det set bestående av en tunika och ett par leggings, som jag så länge haft i mitt huvud. Har varit lite rädd för att försöka mig på att sy kantband i trikå, men det gick ganska bra!


Resultatet...


Hade lite svårt att släppa taget om symaskinen när jag färdig med ovanstående, så jag gjorde om en byxdress som Nora blivit för lång för. Vips så blev det en liten klänning istället, och kan därmed användas åtminstone några veckor till.

Resten av lördagen ägnades åt långpromenad, Spotify, middag, Robinson (hann iaf se halva programmet innan det var dags att stänga av) och sist men inte minst, Earth Hour. Linus kom på spontant besök på lördagskvällen - vi släckte ner hela huset, tände kaminen och massor med stearinljus. Sen satt vi i soffan och läste spökhistorier. Det var en väldigt mysig kväll!





Idag har vi haft besök av Willes kompis Lukas, hans lillebror Aston och deras pappa, så det har varit full rulle här så gott som hela dagen.
På eftermiddagen tog jag mitt pick och pack och åkte in mot stan för att få en Galvanisk ansiktsbehandling hos Hanna. Helt underbar behandling! Det är en djuprengörande ansiktsbehandling där man med hjälp av positiva och negativa elektriska laddningar rengör huden på djupet. Tycker faktiskt att huden har fått en finare lyster redan, helt otroligt!

Det enda som har varit negativt denna helg är att Nora har fått sitt livs första dunderförkylning. Snoret rinner, halsen rosslar och hon hostar en hel del. Trots detta är hon vid ganska gott mod, så hon fortsätter försöken att börja krypa.. det är inte långt borta nu.


Det är inte så noga vilket håll man har tutten åt.. upp-o-ner går precis lika bra som rättvänt!

Min stora, duktiga kille

Så här såg min älskade 5-åring ut när jag hämtade honom på dagis igår



... dagispersonalen ursäktade sig väldigt, när dom fick höra att vi skulle till Bvc på kontroll. Själv tyckte jag inte det gjorde så mycket, eftersom han ser ut så här var och varannan dag när man hämtar på dagis. Om det är någonstans dom tar barnen precis som dom är, så är det väl på Bvc.

Allt gick finfint för min prins, och han fick fullt godkänt. Precis som jag trodde, så har hans viktkurva planat ut en del, men han är fortfarande stor för sin ålder. Men han har inte längre det där småbarnshullet som var så mysigt att gosa med. Nu är han lång och smal istället, han har blivit så stor min lilla kille!

När vi kört igenom proceduren med vägning och mätning etc, så sa barnmorskan "jaha, då var det dags att ta en liten spruta, Wilhelm".
Det var då jag ville sjunka genom jorden, eftersom jag kände mig som världens sämsta mamma. Det var som totalt bortblåst ur min lilla mammalediga hjärna att han skulle få en spruta på denna kontroll. Alltså hade jag inte förberett honom det minsta på denna "lilla" spruta.

Det är då det är bra att ha en inneboende talang att ta fram pokerfejset. När jag såg Willes ganska oroliga blick, så tittade jag bara rakt på honom och försäkrade honom om att allt skulle gå jättebra och att han var sååå duktig på att ta sprutor när han var liten bebis, och att han alltid varit väldigt duktig på att ta sprutor.. blablabla.. jag  malde på en stund om hur duktig och bra han har varit, och är... och sen gick han med på att barnmorskan fick sätta sprutan i låret på honom.
Sen att jag satt med gråten i halsen bakom mitt pokerfejs när han blev stucken - det är en helt annan historia.

Wille gick iaf från Bvc med flaggan i topp - och det känns bra.

Sysselsättning



Tänk att en liten bit hushållspapper kan förvandlas till så väldigt många bitar... och då är ändå några bitar redan i lilla magen...


Så där ja...

då var en ny laddning auktioner upplagda på Tradera.. nu är det bara att invänta buden.
Som vanligt kommer det vara jätteroligt att följa budgivningen - och exakt lika tråkigt att packa paketen när det väl är dags.
Men man ska väl inte ta ut något i förskott, nu ska jag bara ha roligt och se buden ramla in... förhoppningsvis!


Ett smakprov på vad man kan hitta bland mina auktioner...


I eftermiddag är det dags för 5/6-årskontroll på Bvc för Wille. Han såg väldigt förvånad ut när jag berättade det för honom, eftersom han inte för allt i världen kunde förstå varför han skulle gå och väga och mäta sig hos samma tant som vi går till med Nora.

Det ska bli väldigt spännande att se vad han väger och hur lång han är. Har lite dålig koll på det, eftersom det är lite svårt att få en 5-åring att stå still den stunden det tar för digitalvågen att komma fram till rätt siffror... Det känns som att hans viktkurva bör ha dalat lite, med tanke på dom matsvårigheter vi går igenom just nu.


Återkommer med Bvc-rapport senare...

Mysafton

Igår kväll hade vi myskväll hela familjen.

Efter middagen, och inför premiären av Robinsson så fick barnen i uppdrag att göra så mysigt dom bara kunde i soffan framför tv:n - dom fick helt fria händer.
Alla barnen (utom Nora som fick nöja sig med att titta på) gick totalt igång på uppdraget... nedan syns resultatet...


Notera antalet godisskålar på bordet... bara sex stycken...


Fina barnen myser i soffan

Idag har Wille och jag varit på bio tillsammans med Hanna och Lukas. Vi såg Pettson & Findus, vilket var en mycket uppskattad film av båda barnen.
Det är så härligt att se hur uppspelta barn blir när man ska göra något som är roligt. Både Wille och Lukas var som galna innan vi väl var inne på biografen.


Det blev en väldigt mysig eftermiddag med trevligt sällskap!

Denna dag avslutades med söndagsbad, och bilden nedanför talar ju sitt tydliga språk... av bad blir man såååå glad!!




För övrigt känner jag mig lite besviken. Efter att äntligen ha fått se en glimt av våren, så är nu den sega vintern tillbaka i Örebro. Det har fallit snöflingor så gott som hela eftermiddagen, så nu ligger det ett tunt täcke över marken igen. Och jag som hade sett lite små, små knoppar i rabatterna.. blä.

Snälla Vår, kom tillbaka, vi behöver dig!

Afterwork

Det blev ändrade planer igår. Pratade med vännen Jenny, som frågade om jag ville följa med på Afterwork. Sa först nej, eftersom jag var så grymt trött, och dessutom såg fram emot en lugn hemmakväll. Men efter en stunds funderande så ändrade jag mig, och bestämde mig för att trotsa tröttheten och följa med ändå. Jag menar, hur ofta får man chans att gå på Afterwork - när man inte arbetar?

Efter att ha piffat upp mig med smink (tack gode gud för concealer) och lite roligare kläder än mysoverallen ropar jag på Wille för att säga hejdå.

Får en stor kram, och sen frågar han: "Mamma, ska du gå och boxas?"

Visst är dom sköna barn - dom ser ingen skillnad på en när man har stått framför spegeln en lång stund och kämpat för att försöka se någorlunda pigg och fräsch ut, jämfört med när man helt osminkad slänger upp hårtestarna i en tofs och sätter på sig träningskläderna för att åka iväg och träna.
Väljer att se på detta på ett positivt sätt...

Det blev i alla fall en mycket trevlig kväll, med mysigt sällskap och många glada skratt.

Tack Jenny!


Jag lever!

Jo, jag lever.. jag ska inte dö än på ungefär 150 år (enligt Wille). Det har bara varit väldigt dåligt med blogglust den senaste tiden.
Dagarna går så extremt fort, och det finns så väldigt mycket jag vill hinna med.. kan man verkligen inte köpa extra tid någonstans??

Förrutom att dagarna går fort, så är jag väldigt, väldigt trött just nu. Vårens antågande som känns i kroppen? Liten Nora som väcker sin mamma många gånger varje natt? Säkert en kombination.

Idag har vi varit och köpt en ny bilbarnsstol till Nora, vilket var på tiden. Det är inte lätt att klämma in en liten tjej på 12 kg i ett babyskydd. Det går, men det är inte populärt.
Nu kör dom kampanjpriser på utvalda stolar på Babyproffsen, så vi tyckte det var lika bra att passa på.


En Brio Zento blev det - det blir nog bra...

I helgen är vi storfamilj, och då brukar det vara full rulle, även om det känns som att man inte gör något särskilt. Ikväll blir det tacos och efterföljande fredagsmys i soffan.. skönt!



Fast jag längtar tills man kan sitta på altanen, tända på grillen, smutta på ett glas vin, stoppa in en näve jordnötter i munnen... och bara njuta.
Det är inte så länge kvar va?

Brännskada

Hädanefter ska jag se till att bröden ligger lite längre ner i ugnen.



På så vis kanske jag kan undvika denna typ av brännskador...

Willes första

Var ju tvungen att sy ett par brallor till Wille också.. 

Wille tyckte att det var lite onödigt med stjärnorna, men att dom var jättesköna att ha på sig. Det får jag väl ta som ett hyfsat betyg iaf.




Wille var väl inte direkt överförtjust i att stå modell, därav mindre bra bild. Sen kanske inte kombon med just den tröjan och strumporna till byxorna är helt lysande, men nu fick det bli så...



Annars har denna dag gått i träningsvärkens tecken. Har grymt ont i armarna, vilket är ett resultat av att jag tog i så jag nästan svimmade på boxningen igår. Men träningsvärk är ju bra värk, så jag är glad ändå.
Mindre glad är jag för den blå tån jag har på vänster fot. Även den är ett resultat från igår. Har ingen aning om vad jag gjorde, men illa den gjorde jag iaf på något sätt. Tur att man har fler än en tå...

Vinterhelg med vårkänslor

Helgen som gått har verkligen gett känslan av att våren är ganska nära förestående. Vilket underbart väder, några minusgrader, klarblå himmel och strålande sol.

Efter att Wille och Fredrik varit och badat på lördagens förmiddag, fick vi för oss att vi skulle ta vårt pick och pack och åka ut till landet, till farmor och farfar. Det finns inget härligare än att vara på landet när det är fint väder. Ja, det är förstås härligt att vara där annars också.. men, ja ni förstår..
Sagt och gjort - snabbare än tåget packade vi våra grejer och åkte ut.

På eftermiddagen tog vi en långpromenad till Ankdammen fullt utrustade med en hel kasse bröd, att mata änderna med. Till Willes stora besvikelse fanns det inte en enda and där när vi kom dit. Kan ha att göra med att dom höll på att fälla träd precis bredvid... Det var då jorden höll på att ramla ner i huvudet på den stackars femåringen. Som tur var kom en liten hasselmus och räddade hela situationen. Wille stod och stirrade på den en lång stund, och sen var änderna som bortblåsta.



Sen gick vi lika lång väg hem igen, men denna gång gick vi över isen. Det är så otroligt vackert när solens strålar ligger på snötäcket så det riktigt gnistrar.
Det var en långpromenad som verkligen gjorde underverk för humöret.

På söndagen var Wille sugen på att pimpla, så pimpling blev det! Han tjatade och tjatade hela morgonen om att vi skulle gå ut och borra hål i isen. Så när vi var redo, gick vi ut - jag, Wille och farfar.
När vi pimplat i ungefär 10-15 minuter så tröttnade Wille och ville gå in igen. Han började gå mot huset, vände sig om och ropade till oss "Jag går nu, ni kan komma in med fisken sen!".





Om vi fick någon fisk? Såklart inte.



För övrigt har vi i helgen övat på bollkänsla....



... och sytt ytterligare ett par byxor...



Har letat febrilt efter ett bra mönster till en klänning eller tunika, men inte lyckats hitta något som faller mig i smaken. Är det någon som har ett bra tips - Cilla?


Sist men definitivt inte minst - TUSEN MILJARDER PUSSAR OCH KRAMAR TILL ÄLSKADE NORA PÅ 8-MÅNADERSDAGEN!

Det firades med 8-månaderskontroll på Bvc, där hon såklart blev fullt godkänd!


12 dagar gammal

RSS 2.0