Lika som bär

Rotade runt bland lite kort på Wille när han var bebis... på en del kort är Wille och Nora verkligen lika som bär! Det ska bli så himla spännande att se hur Nora ser ut när hon blir lite större... hon kanske blir en liten kopia av sin storebror.. fast mer tjejig förhoppningsvis! :) Hon är iaf på god väg att bli en liten mullebulle precis som brorsan var när han var bebis. Så mysigt med bebishull (eller muskler som Wille kallar det)!

Men visst är dom väl lika varandra?


Nora


Wille


Beroende?

Jag har blivit galen i Tradera.. kan verkligen sitta hur länge som helst och leta efter små guldkorn att lägga bud på. Blir hyfsat irriterad om jag blir överbjuden... och känner en enorm tillfredsställelse när jag kammar hem en auktion. Är detta inkörsporten till ett beroende? Får väl tacka min kära mor för det beroendet i så fall, eftersom det var hon som introducerade mig för detta paradis. :)
Allvarligt talat så finns det väldigt mycket fint att shoppa på Tradera, både nytt och begagnat. Har köpt en hel del kläder till både Wille och Nora, och hittills har jag inte blivit besviken. Funderar nu på om jag ska börja sälja också.. jag borde ju kunna göra mig en hacka med tanke på hur fort barnen växer ur sina kläder. Och tänk om jag hade sålt alla mina kläder där sist jag rensade garderoben... det hade lätt blivit ett par tusenlappar i plånboken. Istället gjorde jag en kär vän lycklig, och det är iofs värt en hel del det med.
Nu har jag suttit en stund och budat på en del kläder... bland annat en helt underbar pyamas till Nora. Den bara måste jag ha! Lite synd är det att det är fötter på den, men det får gå. Har köpt en Paul Frank-pyamas till Wille tidigare och den är hur cool som helst... så nu måste ju lillasyster bli lika häftig som storebror!


Small Paul

Lek och shopping

Idag har Wille haft två kompisar här efter dagis.. oj vilket liv tre små killar kan föra. Undrar just om det blir lugnare sen när Nora blir så stor så hon kan ha kompisar här. Jag inbillar mig iaf att småtjejer leker lugnare lekar än småkillar. Killar leker krig med pangare, brottas och springer runt och jagar varandra medan småtjejer leker med dockor och klär ut sig. Det är vad jag tror iaf.. det lär ju visa sig. Livat har det iaf varit, och Wille lär somna ovaggad ikväll.  


Wille och Emil

Tidigare idag har sovande Nora och jag varit och shoppat. Det blev en dinglis som nu hänger i köket. Placeringen är väl vald då jag ville hitta något som sötnosen kan roa sig med medan mamma lagar mat och grejar i köket. Den är provad och verkade falla lilla fröken väl i smaken, iaf vad man kunde utläsa av ansiktsuttrycket.
Vi köpte även en jättesöt mobil som är upphängd ovanför spjälsängen. Även den var mycket poppis.. hon ligger just nu i skrivande stund i sin säng och bara stirrar på den med ett stort leende i hela ansiktet. Tänk vad lite färg och form kan göra för humöret på en 8-veckorsbebis!

                  
Dinglis                                        Mobil



Nils Karlsson Pyssling

Jodå, Nils Karlsson Pyssling funkade utmärkt i alla fall.. det var väl en evig tur!



Nu sussar Wille gott i sin säng och drömmer om killevippen och lillfisan Nora ligger mätt och belåten på soffan och somnar nog snart in hon också. Ännu en dag har passerat...


Böcker och lek

Idag har vi varit på Stadsbiblioteket och lånat böcker, jag, Wille och Nora. Det är lite roligt - Wille blir alltid lika glad när man frågar om vi ska åka till biblioteket - ibland för att han gillar att leka i lekhörnan vid restaurangen ovanför bibblan och ibland för att han blandar ihop biblioteket med Apoteket där man brukar kunna tjata till sig tuggummi. Vad härligt det måste vara att vara barn när det är ungefär lika roligt att åka till biblioteket som till apoteket!
Dagens skörd blev iaf 7 böcker och ett pc-spel. Böckerna rafsades ihop i rasande fart eftersom det var vääääldigt bråttom upp till lekhörnan vid restaurangen. Vi får väl se ikväll när det är godnattsagedags om det var smart av Wille att välja böcker utan att knappt hinna se efter vad det var...

      

Skivshopping

Har tänkt så länge att jag ska köpa Coldplay's nya skiva, men på något konstigt vis så sorterar min småbarnsmors-hjärna bort såna trivialiteter som att inhandla saker till mig själv. För tillfället är min hjärna är totalt inställd på att tokshoppa bebiskläder och andra småbarnsprylar...
Men nu har jag iaf fått tummen ur och beställt (handlar givetvis på nätet för att spara tid så jag hinner byta blöjor och gå till lekparken) Viva la Vida plus en skiva till som är en ren chansning. Hörde Abalone Dots på radion häromdagen och tyckte dom hade en skönt sound, så jag beställde deras skiva också. Om inte annat så blir det ytterligare en skiva i samlingen som man bara gillar en enda låt på.. :)
                             
           

Bullmamma

Idag har jag städat hela (nästan) huset och bakat inför kalaset vi ska ha imorgon (vi ska fira David som fyller tonåring nästa vecka), så jag  känner mig som en riktig bullmamma. Emellan städning och bakning har jag även lyxat till det med någon kopp kaffe, matlagning och blöjbyte...
Ibland blir jag förundrad över att jag faktiskt är tvåbarnsmor, plus två bonusbarn, är gift, bor i villa och har två bilar.. det är så himla vuxet. Vadå, är jag inte fortfarande 15 år och fri från allt detta ansvarstagande?? Nähe.. det gick så här fort att bli vuxen?! Ojdå.
Inte för att jag klagar, absolut inte, jag älskar mitt liv! Det är bara det att ibland så blir man lite förvånad... :)


Varde ljus!



Äntligen har lamporna över matbordet kommit upp! Det börjar ju bli lite mörkt både på mornarna och kvällarna nu, så nu kan vi faktiskt se vad vi äter igen, vilket ju känns helrätt iom att man ju äter även med ögonen! :)
Jag tycker personligen att det blev precis som fint som jag trodde att det skulle bli.


Babygymet är så kul!



Nora börjar förstå tjusningen med babygym nu. Hon kan ligga där en lång stund och bara tokstirra på dom färgglada sakerna som dinglar ovanför henne. Hon pratar lite med sig själv och då och då kommer det ett och annat leende. När det är färdiglekt säger hon ifrån med hög stämma att det är dags att bli förflyttad någon annanstans.

Denna bild är tagen några sekunder innan vår lilla prinsessa kräktes upp heeela lunchen.. i sitt eget hår. Visst är dom underbara dom små liven?


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0