Härlig helg!

Vilken jättehärlig helg vi har haft! I fredags eftermiddag tog jag, Fredrik, Wille och Nora vårt pick och pack och åkte till landet.
Fredagskvällen spenderade vi tillsammans med V och F. Vi åt en god middag bestående av grekiska biffar och potatisklyftor - jättesmarrigt!

 
Potatisklyftor à la Jamie Oliver

När barnen somnat åkte spelet "När då då?" fram. Som vanligt var jag en väldigt dålig förlorare... men annars var det ett ganska roligt spel.

  Vickan & Fredrik   

Det blev en sen kväll för en småbarnsmamma som jag, och med en dotter som höll mamma vaken från klockan fyra-halvfem på lördagsmorgonen så var det en Linda med väldigt trötta ögon som sen satt och åt frukost vid åttatiden på morgonen.
Men någon gång ibland får det vara värt det! :)

På lördagsförmiddagen åkte vi in till metropolen Karlskoga. Det syns verkligen att det är/har varit en riktig arbetarstad.. med tanke på Bofors och så. Inte en särskilt vacker stad med andra ord. Mycket tråkhus och yttepyttelitet centrum. Vi hade ändå en trevlig stund där, och passade på att äta en god lunch på ett ställe.





Idag, söndag, har vi haft en superhärlig dag - det har varit sååå fint väder! Efter frukosten tog vi en promenad för att njuta av det fina vädret, plus att vi letade material till höst-collaget vi ska göra. Nu har vi massor med löv, blommor och kvistar som vi ska använda till vårt höst-pysselprojekt.

       

Efter promenaden blev det en välförtjänt fika på bryggan vid sjön

   

Jätteskön dag med andra ord!

För övrigt så har Nora idag visat tendenser till att vara något närsynt.




Sist men inte minst, så måste jag ju bara tillägga att jag numera inte bara är köpa-på-Tradera-freak, jag är även sälja-på-Tradera-freak.
På två veckor har jag nu sålt barnkläder för över 1200 kronor på Tradera - hur bra är inte det? Kläder som jag annars bara hade lagt upp på vinden eller slängt i någon UFF-låda. Dom som dock blir lidande av mitt nyvunna intresse för Tradera, är dom fattiga barnen. Dom kommer nu inte längre få några kläder från Polarn & Pyret och liknande - dom får nöja sig med H&M, Lindex och Kappahl. Undrar om dom bryr sig.

Dagens...

Njut av trevligt umgänge med dina medarbetare. Gör nåt kul tillsammans.
Du trivs på jobbet nu.

Så står det i dagens horoskop. Får väl helt enkelt översätta medarbetare till barn. Det funkar väl.



En heldag

Insåg i morse att jag helt missat att anmäla föräldrapenning för den här månaden. Var helt säker på att jag redan gjort det, men när jag gick in för att anmäla nästa period så såg jag till min fasa att jag inte gjort någon anmälan för den här månaden = inga pengar i slutet av denna månad!
KATASTROF, är min första tanke.. men sen kom jag på att jag faktiskt hade en del semesterersättning innestående, vilket genast lugnade mig. Vi behöver inte sälja huset den här månaden heller, skönt!

Idag har Wille varit hemma från dagis, eftersom han varit rätt förkyld några dagar nu. Tänkte det var bäst att han fick vara hemma och kurera sig en dag, så kanske han blir lite piggare och gladare...
En stund idag tänkte jag faktiskt ta ett kort på honom och lägga ut honom till försäljning på Tradera. Just då hade jag nog inte tagit många kronor för honom. Tur är att sådana känslor går över rätt snabbt. Han är ju ändå min lilla prins - hur sur, trotsig och grinig han än är!
I ett dumt försök att göra honom på lite bättre humör, så åkte vi till leksaksaffären.
GÖR ALDRIG DET MED EN INTE HELT FRISK - 4,5 ÅRING SOM FÖRSÖKER HITTA SIN EGEN IDENTITET. Jag borde ha vetat bättre.

Jaja, men där var vi - och jag hade lovat honom en liiiiiten leksak.. ja, för att han var lite sjuk såklart. När det hade gått nästan en hel timme, så var mamma (och Nora) trött på att gå och strosa i leksaksaffären och vänta på Wille. Jag förstår ju rent förnuftsmässigt att det är sjukt svårt för en liten kille att välja någon av alla dom leksaker som finns i en leksaksaffär.. på mindre än en timme.
Till sist valde han iaf en leksak, en litet Star Wars rymdskepp. Wille älskar Star Wars. Inte för att han vet vad det är - utan för att dom leker "Star Wars lego" på dagis.

Så här kul tyckte han att lego-rymdskeppet var, när det väl var ihopbyggt




På eftermiddagen hade vi tid hos tandläkaren med Wille - rutinkontroll. Tänkte att tandläkarna får säkerligen i sig miljontals med baciller från alla möjliga patienter, så det gör väl inget om vi går dit med en förkyld Wille.
Näe, han är faktiskt mycket bättre.. så det var nog ingen fara.

Han var jätteduktig, fick solglasögon på sig för att det inte skulle göra ont i ögonen av den starka lampan tandläkaren lyser med i munnen. (Sån skulle jag också vilja ha när jag går till tandläkaren!)
Sen gapade han stoooort, och tandläkaren berömde hans tänder till hundra procent. Det betyder ju också att även mamman och pappan får beröm, eftersom det är dom som borstar tänderna på en 4,5-åring - så jag sög självklart åt mig!
Sen till slutmomentet hos tandläkaren - välja en leksak...
Ja, då var vi där igen! Att välja... Ja, det gick iaf fortare än i leksaksaffären, för det fanns inte lika många grejer att välja på hos tandläkaren - men tillräckligt många för att det skulle vara väldans svårt för en liten kille att välja. Till slut blev det en liten bil - såklart.




22:00

Pappa är på landet och kurerar sig



 
mamma sitter och bloggar...


 
och barnen....




Idag...

... har jag rotat fram Willes gamla bebisleksaker på vinden. Så nu har Nora början till en leksaksaffär hon också.
Wille började glad i hågen att ge Nora leksak efter leksak, och blev lite besviken när hon inte vill ta emot dom med öppna armar.
Hon har ju liksom inte riktigt lärt sig att hålla i saker ännu - men hon gör stoooora framsteg varje dag. Det är så härligt att se hur hon verkligen tar i och försöker sitt allra bästaste för att få in diverse grejer i munnen. För in där ska ju allt - det vet ju alla småbarnsföräldrar.




På eftermiddagen var vi på Ikea en sväng - detta underbara varuhus där ALLT finns! Man kan köpa mat, duschtvål, sängar, kaffekoppar, tavlor, strykbrädor, blommor, soffor, lakan, lampor, bestick... osv osv. Visst är det fantastiskt! Hur klarade vi oss innan Ikea fanns undrar jag?
Det blev inga stora utsvävningar idag, men lite smått och gott blev det iaf. Det är det som är så bra med Ikea också.. man kan liksom shoppa loss utan att det behöver kosta en förmögenhet. Det passar ju en shopaholic som mig!





Nu är även denna dag snart slut. Det är helt otroligt vad fort dagarna går - jag tycker inte jag hinner mer än gå upp och dricka morgonkaffe förrän det är dags att borsta tänderna och gå och lägga sig. Det är tur att man förevigar en hel del härliga stunder på kort.


Dags för bad!


Wille, pappa och Nora

Jo, men jag glömde!

Har ju köpt snyggaste jeansen till Wille idag, sååå coola baggy-jeans från Nova Star! Det inköpet var en riktig humörhöjare måste jag säga. Undrar om jag börjar bli shopaholic eller nåt.


Mysdag

Idag har Wille varit ganska förkyld, så därför gick vi inte till Öppna förskolan som planerat. Istället har vi varit hemma och myst hela dagen - vi har bakat sockerkaka, spelat Alfapet, tittat på tv och sjungit sånger för Nora.
Wille hittade på en egen sång...

Melodi "Bamsesången"

"Bajs, bajs, bajs, bajs, bajs o bajs o bajs prutt
prutt, prutt, prutt, prutt, prutt o kiss o prutt
Kiss, kiss, kiss, kiss, kiss o kiss o kiss bajs
... osv"

Mycket uppskattad av lillasyster.


Vad dammigt det är...

ute, sa Wille när han tittade ut genom fönstret i morse.

Dimma

Vän-besök

Igår kom far i huset hem igen, efter några dagars jobb i Göteborg. Jätteskönt att ha honom hemma igen, även om vi inte fick njuta av hans sällskap så himla länge igår kväll. Förstår inte varför man alltid blir så trött av att åka bort på konferens några dagar... :)

Dessutom var min allra bästa vän här och hälsade på igår kväll. Det blir tyvärr inte så ofta, eftersom hon bor i Stockholm och vi i Örebro. Desto trevligare när vi väl ses!
Wille var väldigt glad att Linda kom hit och hälsade på, för då fick han någon att spela tv-spel med...


Det spelades med stor inlevelse...

Vi hade som sagt var en jättetrevlig kväll, med god mat, gott vin och sköna samtal. Det är härligt med vänner som man, trots att man inte ses ofta, bara kan sitta och snacka med en hel kväll utan att samtalsämnena tar slut. Men småbarnsmorsa som man är så orkar man inte lika långt på kvällen som man gjorde förr, så strax före midnatt tog L en taxi hem till sina föräldrar, och jag stupade i säng.

Nora somnade tidigare på kvällen i sin vagn, och sov djupt, helt tillfreds med att ha en snuttefilt över hela ansiktet...


Mojmoj & Mojfaj

Igår kom mormor och morfar till oss, för att stanna tills på måndag.
Far i huset åkte till Göteborg igår morse på jobb, och kommer hem på lördag. Därav särskilt uppskattat med besök av mormor och morfar just dessa dagar, av mor i huset.

Idag har vi varit på biblioteket allihop; jag, Wille, Nora, mormor och morfar. Så nu har vi typ tio nya böcker att läsa... och ett pc-spel där man lär sig engelska (på Willes begäran). Efter boklåningen, blev det enligt tradition besök i restaurangen/caféet/lekhörnan på övervåningen, där vi åt lunch och lekte.

Just denna dag bestämde sig Wille för att helt plötsligt tycka väldigt mycket om pannkakor - vilket han aldrig gillat förut. Men alltså just denna dag mumsade han i sig nästan en hel portion med pannkakor, grädde och sylt. Måste ju säga att detta förstärker mina misstankar om att han bestämmer sig i förväg för vad han tycker om/inte tycker om, ganska rejält. Kan faktiskt inte minnas att jag var sån här när jag var barn - var jag verkligen det? :)


Nödvändiga ting?

Vem har inte någon gång känt ett enormt behov av en sån här undrar jag?


"Med en sån här får du ur det sista även ur en tandkrämstub i plast...
35 kronor/st"


Halv diskmaskin

Idag kom fakturan på servicekillen som var här och lagade diskmaskinen.
Jomenvisst... vi kunde nästan ha gått och köpt en helt ny diskmaskin för dom pengarna - 2600 spänn kostade det! Va?! För typ en halvtimmes jobb och ett utbytt kretskort. Helt sjukt. Diskmaskinen är inte ens fyra år gammal.

Det gör mig faktiskt lite förgrymmad.


Me like!

Surfade runt lite och måste bara dela med mig av dessa underbara ting jag hittat, och nu känner ett starkt behov av att ha i min ägo. Nu ska jag bara komma på vart jag kan ha dom!

           
Betongljusstake                                          Betonglampa

  

Dagens eloge till mig!

Jag har äntligen fått tummen ur och lagt ut lite barnkläder till försäljning på Tradera. Tänkte att jag kanske måste dra in lite pengar också.. inte bara göra av med dom.
Nu återstår att se hur eftertraktade mina objekt egentligen är. Men någon liten slant ska jag väl lyckas få för paltorna hoppas jag.


Rygginvestering

Idag har jag varit och hämtat den nya vagnen. Vi har köpt en mindre vagn att ha med när man bara ska uträtta lite ärenden, eller om man reser bort. Hur bra och fin den "vanliga" vagnen än är att köra, så det lite otymplig i vissa lägen.

En del skulle säkert kalla det slöseri - jag föredrar att kalla det för en investering i ryggpartiet på mig och Fredrik.


Den här blev det - fast svart!

När jag ändå var där så köpte jag nya påsar till blöjhinken man fick gratis på Babyproffsen när man skulle få barn. Måste säga att kostnaden dom har för den där blöjhinken som dom ger bort - den tjänar dom lätt in på påsarna man ska ha i den. Har aldrig köpt så dyra plastpåsar i hela mitt liv.
Det hade man väl aldrig trott - att det skulle kosta en förmögenhet när ungen bajsar!


Tack gode gud

för Vyssan Lull-tassar!
Efter ett skönt bad, en god måltid, en trudelutt på speldosan och sen sist men inte minst, lite lagom vaggning med hjälp av denna underbara uppfinning - så sover lilla prinsessan så gott i sin säng! Det är liksom det sista lilla som behövs för att hon ska komma till ro ordentligt och somna in för natten.
Jag riktar ett stort TACK till den intelligenta person som kom på denna smarta grej!




Vi (läs jag) har äntligen lyckats bestämma mig vad vi ska ha för tapeter i Noras rum. Det blir inte alls som jag hade tänkt mig från början, utan mycket bättre!

Det blir denna tapet

(som faktiskt är rosa/vit-randig, trots att den ser helt grå/blå ut)
på alla väggar. Den är smalrandig och ganska diskret.

Sen ska vi ha denna tapet

på en av väggarna - inte riktigt som en fondvägg, eftersom det blir för rörigt att ha den tapeten på hela väggen.
Vi har tänkt sätta tre-fyra våder utspritt på en av dom stora väggarna.. svårt att förklara i ord märker jag.

Visar så här istället

ja, ungefär så... typ.

Tror det kommer bli jättefint, och nu har jag svårt att släppa tanken på att vi nog måste tapetsera riktigt snaaaart. Det kan hända att jag inte kan hålla mig, utan blir tvungen att göra det själv trots att jag aldrig tapetserat helt själv någon gång. Hetsig - jag?


Sist men inte minst - idag har Nora fått världens gulligaste mössa av min kära vän Katharina.
Visst är den söt?! Hon ser ut som en liten jordgubbe i den!


Experimentslust

Har hållit på och experimenterat en hel del med bloggen ikväll.. efter att lillfisan somnat så har övriga familjen inte sett röken av mig. För jag har suttit framför datorn som förhäxad! :)
Tycker personligen att jag fått det hyfsat snyggt här nu.. men än är vi inte i mål. Jag måste lära mig hur jag gör en egen header till bloggen - är INTE nöjd förrän jag har klarat det.
Men med en dåres envishet lär det väl inte ta så himla lång tid antar jag.

Monsterdag

Idag har det varit monstermålning på tapeten. Nio snygga mästerverk har vi skapat, jag och Wille. Han är mäkta stolt över sina små monster.
Blev tvungen att lova att vi skulle åka till hobbyaffären någon dag snaaaaart, för att inhandla mer grejer att pyssla med. Det är tur att man gillar att pyssla, för detta har min käre son fått smak på.

Släkt och vänner - förbered er på att i framtiden mottaga diverse konstverk skapade av Wilhelm Beckius!


Stolt konstnär


Nio små konstverk


Tankar hos mamman

Är så lycklig att jag har mina barn, så oerhört lycklig. Dom är världens finaste.


Men tiden går så fort, alldeles för fort. Dom växer och växer, och snart är dom stora. Kan känna mig lite sorgsen över att jag aldrig mer kommer vara gravid, och få känna det lilla livet växa inom mig, att gå igenom allt vad en förlossning innebär (ja, faktiskt!) och få ha en bebis.. en liten pyttemänniska som är helt beroende av min omsorg. Få vara med om att denna lilla miniperson växer och utvecklas för var dag som går.

Det är med all sannolikhet den sista lilla bebisen vi har i vår familj, och det känns lite sorgligt.


Tur är ändå att vi har dom underbara barn vi har - utan dom skulle livet vara tomt.


Storförbrukare?


Begravning

Min käre morfar begravdes idag. Det var en väldigt vacker begravning - som han själv, i detalj, bestämt hur den skulle vara. Alltifrån psalmerna, vilken präst som höll i begravningen, till prästens predikan var helt i ordning för vad morfar själv önskat.


I mina ögon har min morfar alltid varit en frisk och stark man och jag har alltid känt mig trygg i hans sällskap. Han var en klippa, min morfar.

När han sen blev sjuk, så kändes det overkligt på något vis.. det var inte min friska, starka morfar längre. På gott och ont träffade jag inte morfar på slutet, så jag såg inte honom när han var som allra sjukast. Det goda är att jag nu bara minns min käre morfar som den friske och starke morfar han var, men det tråkiga är att jag inte fick säga farväl medans han levde.


Idag sa jag dock farväl till honom, och trots sorgen jag känner inom mig, så är jag ändå glad att jag har så många fina minnen av honom - min morfar, Stig M Olsson.


Hoppsan...

idag har det blivit lite mer shopping. Hade för avsikt att köpa en mössa - det slutade med två bodies, en tröja och en klänning - och ingen mössa.
Har som ursäkt att Nora växer såååå fort. En väldigt bra ursäkt tycker jag personligen.



Annars har det inte hänt så mycket här idag. Har varit på jobbet och hälsat på. Passade på att byta bajsblöja på Nora, på en hylla med pärmar. Jättebra skötbord, tack Malin!
Wille har brottats med pappa och Nora har visat musklerna.


Brottningsmatch


Häftiga biceps


Pizzatäcke

Läggningsdags för Wille,
Wille ligger på mage med näsan nedtryckt i täcket

Mamma: "Lägg dig ordentligt i sängen nu Wille"        
Wille: "Jag kan inte"
Mamma: "Varför då?"
Wille: "Det luktar så gott här, det luktar pizza"

Ja, vad säger man... kanske dags att byta lakan?   

      

Bvc och shopping

Var på Bvc idag för att väga och mäta lilla sessan. Så himla liten är hon iofs inte längre, hon har sen hon föddes för drygt två månader sen gått upp 3,2 kg och vuxit 11,5 cm.. så någon liten klen flicka har vi ju inte. Men så är det ju med A-barn. Nora väger nu 7.5 kg, så några hantlar att träna armmuskler med behövs inte i det här huset.



Har idag köpt världens finaste mössa till Nora, den är så fin! Dom hade jättemånga olika mönster och färger, så det var väldans svårt att välja. Men till slut blev det den här



Märket heter Frithiof, deras mössor är helt underbara! Känner att jag kanske måste åka och köpa en till i morgon.. eller två.

Försökskanin



Hittade en sån cool grej idag.. kanske är jag en av dom sista som upptäcker detta fenomen, kanske vet alla redan utom jag att detta finns, inte vet jag. Men nu är jag i alla fall registrerad som en Buzzador! Tjoho, nu ska här provas grejer! Vad betyder nu Buzzador, om det är någon som inte vet...

"Ordet Buzz betyder surr-rykte. Genom Buzz marketing - ryktes marknadsföring - sprids kunskap om produkter och tjänster och stärker därigenoom varumärket om produkten eller tjänsten är bra. Den sista delen av ordet Buzzador kommer från ambassadör. en Buzzador är alltså en varumärkes -ambassadör."

Vad gör en Buzzador då?

  • tar del av information om kampanjer (kommer via email)
  • anmäler sig på webben
  • tar emot paket
  • provar själv
  • diskuterar med sina vänner och sprider kunskap och delar (ibland) ut varuprover
  • rapporterar på webben om sina erfarenheter av kampanjen och produkterna

  • Detta gick jag igång på, så nu är jag som sagt var registrerad och ska nu bara vänta in första bästa kampanj att hugga tänderna i!

    Återkommer med rapport!


    Hittade en annan fin tapet idag, som nu är en av dom deltagande i tävlingen "Bli en fondvägg i Noras rum". Jättesnygg även denna tycker jag!


    Den mänskliga diskmaskinen

    dvs jag, har nu äntligen fått en avbytare! Idag har diskmaskinen blivit lagad, och ingen jublar mer än jag!


    Powernaps, tapeter och regn

    Nora har kommit på att det inte är så roligt att sova på dagarna.. antagligen missar man för mycket då. Hon sover små powernaps på ungefär 15-30 minuter och sen är det färdigsovet. Jag ska väl inte klaga, eftersom hon sover som en prinsessa på nätterna, men jag får ju inte mycket gjort på dagarna längre. Kanske är det något övergående, kanske inte - det lär ju visa sig. Favoritplatsen att ta en powernap på är just nu babysittern.. gärna mitt bland övriga familjen där det är liv och rörelse.





    För övrigt har jag suttit och letat tapeter på nätet, till Noras blivande rum. Vi ska ha alla väggar ljust, ljust rosa och sen på garderobsväggen ska vi sätta någon fin tapet har vi (läs jag) tänkt.. så det blir som en fondvägg. Hittade en hel del fina tapeter på Engelska Tapetmagasinet, bland annat flera stycken från Sandberg, som har såååå snygga tapeter - men jag har grym beslutsångest. Vill att det ska bli rätt.. såklart.
    Dessa tapeter tycker jag är jättefina till en liten prinsessas fondvägg... vad tycks?

            

    Ska väl ta mig iväg till någon affär och kolla tapeter också.. vilken dag som helst. Tyvärr finns det inte så många butiker i den här stan som har lite roligare tapeter - inte vad jag vet i alla fall. Jaja, får ge mig ut och botanisera Örebros tapetutbud.


    För övrigt så regnar det - hela tiden.

    Barnvaktsdilemma


    Vår barnvakt tar in ljud från någon grannbebis... snacka om dubbeljobb när man ska springa och kolla på Nora både när hon själv skriker, plus när grannens bebis vill ha uppmärksamhet...
    Dessutom hittar barnvakten någon frekvens som sänder musik, när man står vid altandörren. Fast det gör ju inte så mycket, nu har vi ytterligare en radio i huset!


    Aldrig mer teater...



    Idag har Wille och jag varit på dockteater för första gången. På repertoaren idag stod "Sagan om pannkakan". Det handlade om en pannkaka som inte ville bli uppäten och rymde ut i skogen... mycket uppskattad teater av alla barn, som skrek i kapp när diverse olika figurer jagade pannkakan för att äta upp den.
    Wille tyckte det var jätteroligt under hela dom fyrtio minuter som teatern höll på. När vi sen gick till bilen sa han "Det var jätteroligt det här mamma, men nu vill jag aldrig mer gå på dockteater. Jag vill bara gå på bio nu."
    Jahapp.. jamen då vet jag ju det.

    Dock har jag tydliga bevis på att Wille trots allt gillade dom medverkande dockorna!

     
    Wille och katten...


    och pannkakan
                                                                           

    och grisen



     


    Dagens höjdare!

    Fredrik och Linus lagade middag.. en supergod måltid bestående av panerad fisk, potatis och goda såser till.. mums! Jätteskönt att slippa laga mat någon gång ibland.. ska försöka peppa min käre man så han får lite större självförtroende i köket, vilket kan leda till att jag kan sitta i soffan och slappa medans middagen lagas ibland.. :)



    Annars har det varit en rätt trist dag faktiskt.. tror inte det har upphört att regna en enda gång under hela dagen... alltså har det blivit en innedag.
    Wille har roat sig med att ta diverse kort... här följer Wilhelm Beckius första egna bildserie...

     
     
     

    Kan hända att finmotoriken inte är helt hundra ännu, men han kom och stolt visade upp sina mästerverk när han var färdig. Som mor kan man ju inte annat än att tycka att han har varit jätteduktig som har presterat så fina bilder.. :)



    För övrigt så har vi konstaterat att vår lilla prinsessa definitivt inte är undernärd.


    Jo, men jag måste ju bara...



    Vadå, Stig-Helmer-Wannabee...

    Ikväll har ...

    vi grillat... för sista gången detta år? Vem vet.
    Jättegott var det i alla fall, det tyckte hela familjen, som just denna vecka är familjen Taikon; fyra barn och två vuxna.. sex pers.
    Jättemysig kväll har vi haft, dock utan tonåringen David som var med vid middagen, men försvann på disko direkt efter maten.
    Vi har letat gitarrkurs åt Linus som är sugen på att börja lira gura, så det ska vi kolla vidare på, på måndag när alla sådana skolor är öppna igen.
    Linus och lillasyster Nora har myst lite tillsammans ikväll, vilket vi har schyssta bildbevis på! :)


    Fotomodell...

    har Nora blivit vid unga år! :)


    Jag har blivit utmanad...

    av Cissi

    1. Vilken mat äter du ofta?
    Just nu, allt som är nyttigt och fettfattigt... ja, förutom kebaben jag åt igår..
    Annars äter jag allt som är gott - är en äkta allätare.

    2. När du är på kalas, är du den personen som sitter eller hjälper du till att duka ut?
    Det beror lite på vart jag är, men jag sitter nog gärna..
    Blir folk hembjudna till oss så räknar jag inte med att dom hjälper till i köket, så vice versa.

    3. Var sitter du helst när du bloggar?
    Sitter oftast vid matbordet, eftersom det är där jag har koll på barnen. Den andra datorn står i källaren och där har man noll-koll.

    4. Köper du ofta triss?
    I princip aldrig - men skrapar gärna dom som maken köper.. :)

    5. Vilket land eller stad har varit din bästa semester?
    Svårt val, men husvagnssemestern i Strömstad förra sommaren var väldigt över förväntan.

    6. Vilken tv-kanal tittar du mest på?
    Kan inte välja en - är en äkta zappare. Trean, Fyran, Femman, TV4 Plus och TV4 Fakta är nog favoriter. Idag har vi dock fått Kanal Digital installerat med tillhörande fler kanaler än vad vi haft tidigare.. så vi får väl se vad som händer.


    Dialog mellan Wille och mamma på väg hem från dagis...



    Wille:
    "Titta vilken liten hund!"
    Mamma: "Ja, det är en tax"
    Wille: "Vad gör dom?"
    Mamma: "Tja.. dom är hundar.. dom äter och leker och bajsar.. gör sånt som hundar gör"
    Wille: "Men det är ju en taxhund"
    Mamma: "Ja, det är det"
    Wille: "Men... åker dom inte taxi då?"

    Är dom inte underbara, barn?


    Tack kära kollegor...

    för presentkortet jag fick när jag skulle gå på mammaledighet. Nu har jag äntligen utnyttjat det, och sitter här rödmosig och prickig i hela ansiktet! Men guuuuud så ren och fin jag är!
    Helt underbart lyxigt att få gå och ligga ner på en brits i 1,5 timme och bara bli ompysslad. Snälla mojmoj var hemma och passade Nora under tiden, så jag kunde slappna av och bara njuta av porklämning och ansiktsmasker.
    Det enda som var lite jobbigt, var att på slutet var jag så kissnödig att jag höll på att sprängas, vilket av förklarliga skäl tog bort en gnutta av njutningen att ligga på en brits och bara slappna av.
    Men förutom misstaget att inte gå på toa innan behandlingen, så var det sjuuuuukt skönt - så än en gång, stort tack kära kollegor!


    Min underbare man...

    kom idag hem med blommor till Frugan, bara så där.. vilken kille han är! Underbart vackra liljor som helt klart fungerade som humörhöjare i ett liv som just nu kantas av en trasig diskmaskin och några kilos övervikt...
    Så nu doftar vårt hem ljuvligt!





    Idag blev en strålande glad Wille hämtad på dagis av mojmoj och mojfaj, som kommit till Örebro på kortvisit. Det är alltid lika roligt att bli hämtad av någon annan än mamma eller pappa.. hur man nu ska tolka det.. :) Mojfaj åkte på eftermiddagen iväg på möte, så vi har njutit av mojmojs sällskap hela eftermiddagen och kvällen.
    Mojmoj lyckades locka fram några underbara leenden från lilla fröken i familjen. Det är lika härligt varje gång det glittrar till i dom där små ögonen... man bara smälter..





    För övrigt så kryllar vårt kök av bananflugor.. Jag gjorde en bananflugefångare idag, bestående av vitvinsvinäger, flytande honung och lite diskmedel (ja, det funkar faktiskt!). Så här såg det ut efter typ en halvtimme/timme... så visst fungerar det!



    Det är inget ägg.. det är en espressokopp ovanifrån, fylld
    med bananflugefångarmedel

    Undrar om...

    .. man ska börja fundera på sina uppfostringsmetoder när ens son svarar "Ja, Kapten!" på en tillsägelse att öppna munnen när man ska borsta tänderna... :)


    Dagens plus och minus

    Dagens plus:

    Jag vann auktionen på Paul Frank-pyamasen till Nora - Stort grattis till mig!
     

    Dagens minus:

    Diskmaskinen har gått sönder... servicekille kommer på tisdag NÄSTA VECKA!!!






    Kräftor och sånt

    I helgen var det kräftskiva på på schemat. Vid lunch i lördags tog vi vårt pick och pack och åkte till metropolen Vingåker.. eller iaf någonstans i närheten av det.



    Vi var flera familjer med tillhörande barn den här lördagen, så både stora och små människor hade en mycket trevlig lördagseftermiddag/kväll.
    Nora som var den allra minsta människan där, var väldigt osocial då hon spenderade så gott som hela eftermiddagen och kvällen med att snusa gott i vagnen. Hon vaknade bara för att äta några gånger och sen somnade hon om. Antagligen sov hon gott med allt liv och rörelse omkring.



    På eftermiddagen blev det lite grillning för att fylla på energidepåerna för både barn och vuxna.


    Barn äter


    Vuxna äter.. och lite så.. :-)

    Sen blev det lite lek och bus...
          

    .. för både stora och små.. 

    .. och Nora, hon sussade...



    Så småningom blev det äntligen dags för kräftorna, och min mage jublade! Tänk att det alltid är precis lika gott med dom små röda... jag är en sån som äter precis allt som går att äta på kräftan.. stjärt, klor, smör (mmm) och såklart rom om det är en sån kräfta. Jag blir förvånad över att det finns folk som faktiskt inte vet om att det finns något i en kräfta som kallas för smör. Dom missar en av livets höjdpunkter enligt min mening!
    Ja, kräftorna intogs under en rätt lång tid (vilket brukar vara ganska vanligt) tillsammans med en och annan dryckesvara. Vi satt ute precis hela kvällen trots att det ångade ur munnen när man andades - det var stort! Det finns inget dåligt väder, det finns bara dåliga kläder... fast lite kallt om fingrarna blev det.


    En bild på slagfältet som det såg ut efter ett tag...

    Sammanfattningsvis så hade vi alla en väldigt trevlig lördag, hela familjen. Jag, Fredrik och Wille för att vi umgicks med trevliga människor och åt god mat, och Nora för att hon sov väldigt, väldigt gott.

     

    RSS 2.0