Språk



Idag har vi varit hos logopeden med Wille. Inte för att vi är allvarligt oroliga över hans tal egentligen, utan mer för att få lite tips och råd om hur vi kan hjälpa honom på traven. I Willes värld kan man säga F och S, men det är såååå mycket bekvämare att låta bli att säga just dom bokstäverna. Bokstaven R är omöjlig att säga, men det är helt normalt enligt logopeden. R:et kan komma så sent som i åttaårsåldern, och dit är det ju en bit kvar.

Wille var jätteduktig under hela besöket hos tant Logoped. Han fick berätta vilka motiv som visades på massor med bilder, och ordförståelsen är det definitivt inga fel på (vilket vi redan visste). På den biten ligger han till och med lite i överkant för vad en kille i hans ålder i genomsnitt brukar kunna, likaså grammatiken.

Det är alltså bokstäverna F och S som det är lite krångel med. Men eftersom han faktiskt kan säga dom, så är det nog bara en tidsfråga innan han lär sig att använda dom ordentligt i sitt dagliga prat.
Det råd vi fick av tant Logoped var att fortsätta som vi gör egentligen - alltså läsa böcker och prata mycket med honom.
Har det inte blivit några framsteg tills februari, så ska vi träffas igen.

Det var skönt att det gick bra idag, och att Wille var så duktig - det är mammas pojk det! :)



Efter träffen med tant Logoped skjutsade jag och Nora Wille till dagis. Lilla prinsessan och jag åkte hem och övade lite på att sitta i barnstol...





Det gick jättebra en liten stund, och hon satt som förundrad över vart hon hade hamnat. Men hon orkade inte lika länge som hon själv säkert hade önskat. Så, inte helt otippat blev det en del gråt och skrik när mamma lyfte bort den stackars lilla flickan ur barnstolen.


För övrigt är jag riktigt, riktigt trött idag. Kombinationen av oroligt sovande bebis och fullmåne var inte lyckosam inatt...

Kommentarer
Postat av: Anonym

Duktig Willekille! Och vad gäller R så brukar det ju vara så att bara de kommer på hur man gör så löser sig resten av sig själv sen - det är det första R:et som är svårast. Men plötsligt händer det! (inte för att jag är nån logoped men det är min erfarenhet :))

Måste fråga om den där svarta tavlan som det står nåt på, den som syns bakom Nora...blev nyfiken på den, den såg snygg ut! Var hittar man sån och vad står det på den? :-)

kram!

2008-10-14 @ 14:57:39
Postat av: Sanna

förlååååt...det var jag som skrev. :-)

2008-10-14 @ 14:58:27
URL: http://sannamamman.blogg.se/
Postat av: Sanna

nä men gud så smart, med väggorden...Måste kolla in den sidan du tipsade om. Tjing!

2008-10-14 @ 15:19:52
Postat av: Elin

Håller med Sanna! Jättesnygg "tavla"... fast nu har jag ju läst hos sana att det nu inte är en tavla, men ändå...:) Kanonsnyggt i vilket fall som helst..och snygg liten Nora såklart!

2008-10-14 @ 19:16:59
URL: http://elinsunderverk.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0